POZVÁNKA: Zdravotnické výzvy v post-covidovém světě

Online konference institutu EUROPEUM pořádaná ve spolupráci s Velvyslanectvím Portugalské republiky v Praze a Evropskou komisí v ČR se bude týkat velmi aktuální problematiky zdraví a zdravotnictví v krátce a střednědobém horizontu v post-covidovém světě. Zvláštní pozornost bude věnována investicím do zdravotnického sektoru a průmyslu. Debatu můžete sledovat 10.3. od 13:00 a to v angličtině na našem Facebooku nebo na Youtube kanále Evropské komise v ČR.

Strategické investice do zdravotnické infrastruktury a inovací ve zdravotnictví se staly v důsledku pandemie COVID-19 ještě důležitějšími. Tato krize představuje bezprecedentní výzvu pro řízení a reakci na krizi v oblasti veřejného zdraví v globálním měřítku. Pandemie také způsobila plošnou diskuzi o tom, co funguje a co je naopak potřeba zlepšit.

PPEU se zaměří na posílení spolupráce mezi členskými státy v oblasti zdravotnictví díky podporování opatření, která jsou nezbytná ke zvýšení flexibility zdravotních služeb v krizových situacích. Bude také podporovat úsilí členských států o výrobu a distribuci bezpečné a dostupné vakcíny po celé Evropě i zbytku světa. 

Tato konference si klade za cíl přispět k debatě týkající se strategických investic do zdravotnické infrastruktury a k podpoře inovací ve zdravotnickém průmyslu ve světě a zejména v Evropské unii. Cílem je nejen reflektovat dosavadní postup, ale také vyvodit nové závěry o tom, co pro dostatečný a efektivní přístup stále chybí. 

Konference bude v angličtině a lze ji sledovat přímo na Facebooku institutu Europeum nebo na kanále Youtube Evropské komise v ČR. 

 
#Zdravotnicví

Alexandra Visnerova
Seniorní projektová manažerka, Transatlantic Policy Forum

Související články

Žádné související články


Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org