POZVÁNKA: Café Evropa online: EU jako značka

Zveme Vás na další diskuzi v rámci formátu debat Café Evropa, kterou pořádá Evropská komise v ČR a Institut pro evropskou politiku EUROPEUM ve spolupráci s Europe Direct Česká republika a Eurocentrum Praha. Debata se bude konat v pondělí 7. listopadu v 17:30 online na našem Facebooku.

Evropská unie přináší svým občanům mnoho výhod, a přesto patří ČR k zemím, kde její popularita kulhá kolem 50 %. Průzkumy u nás však ukazují, že zarytých odpůrců EU je pouze menšina a zbývající většina se dá rozdělit do čtyř skupin od zastánců EU až po ty, kteří jí nedůvěřují či ji chtějí reformovat. V samotném mediálním prostoru jsou pak pro běžného diváka lákavější negativní zprávy a snadno uchopitelné informace, což značně ztěžuje předávání informací o komplexních záležitostech, kterými evropská témata často jsou.


Proč se nedaří víc přiblížit a popularizovat evropská témata? Jaká témata a způsob prezentace v naší společnosti funguje a čeho by se měly naopak evropské instituce a samotná média vyvarovat? Hrají roli i dezinformace? Proč jsou Češi spokojení či nespokojení se členstvím v EU a jak komunikovat s většinovou společností o evropských tématech?

Na tyto a další otázky odpoví:

Magdaléna Frouzová, tisková mluvčí, Evropská komise v ČR
Martin Buchtík, ředitel, STEM Ústav empirických výzkumů, z.ú.
Michal Kratochvíl, šéfredaktor zpravodajství, TV Nova (oficiální)


Debatu bude moderovat Ondřej Houska z Hospodářské noviny.

Akci budeme vysílat živě na stránkách institutu EUROPEUM. Do diskuze se budete moci zapojit přímo během debaty pomocí komentářů pod videem. Pokud máte již nyní nějaké otázky, pište je prosím do této události

 

#EU #dezinformace #komunikace

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org