POZVÁNKA: Dialog: Názory Čechů na evropskou reakci na COVID-19

Rádi bychom Vás pozvali na další debatu z formátu Dialog, tentokrát s názvem "Názory Čechů na evropskou reakci na COVID-19". Dialog bude prezentovat výzkum názorů české společnosti na evropskou reakci na COVID-19, který vznikl ve spolupráci STEM Ústavu empirických výzkumů a Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM. Dialog bude vysílán živě ve středu 9. prosince 2020 od 17:30 na našich facebookových stránkách.

Bezprostředně po vypuknutí pandemie COVID-19 v Evropě byla Evropská unie poměrně výrazně kritizována ve sdělovacích prostředcích za svůj laxní přístup k řešení krize. Objevovaly se zprávy o tom, že EU selhala a nepovedlo se jí zabránit šíření viru. To se zákonitě muselo projevit i na vnímání EU ze strany Čechů. Kde tedy v současné době jsme? Změnila pandemie koronaviru zásadně podporu členství v EU? Jak naopak ovlivnila podzimní vlna české vnímání EU? A co ve skutečnosti EU dělala v oblasti kontroly pandemie?

Na tyto a další otázky budou odpovídat autoři výzkumu:


Nikola Hořejš, STEM Ústav empirických výzkumů, z.ú.
Vít Havelka, EUROPEUM Institute for European Policy


Dialog budeme vysílat živě na facebookových stránkách EUROPEUM Institute for European Policy. Své dotazy můžete autorům pokládat v komentářích pod videem nebo již nyní na stránce události.


Budeme se těšit na Vaši účast!

#pandemie #EU

Vít Havelka
Seniorní výzkumný pracovník

Expertiza: Institucionální vztahy EU se členskými státy, europeizace, transformativní role Evropské unie

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org