POZVÁNKA: Rok nové Evropské komise v úřadě

Srdečně Vás zveme na debatu s názvem "Rok nové Evropské komise v úřadě" pořádanou Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM, ve které budou naši hosté hodnotit dosavadní působení úřadu pod vedením Ursuly von der Leyenové. Debatu budete moct sledovat ve středu 25. listopadu od 17:00 online na našem Facebooku.

Je tomu rok, kdy byla ustanovena nová Evropská komise v čele s předsedkyní Ursulou von der Leyenovou. Na začátku svého funkčního období si stanovila několik priorit, které se po dobu svého působení snaží naplňovat. Jednou z těchto priorit je Zelená dohoda pro Evropu, která má za cíl dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050, čímž má přispět k udržitelnějšímu fungování hospodářství Evropské unie. Dalšími prioritami v agendě Evropské komise je příprava Evropské unie na digitální věk nebo ochrana evropského způsobu života. Pozornost medií a veřejnosti věnovaná těmto oblastem však byla do velké míry přebita pandemií COVID-19.


Jak se daří Evropské komisi naplňovat stanovené priority? Jak do jejich plnění zasáhla pandemie COVID-19? Ve kterých oblastech se odvedlo nejvíce práce? Jaké plány vzbuzují největší kontroverze? A jak kvalitní se ukazuje nové složení Evropské komise?

Na tyto otázky odpoví:

Ondřej Houska, redaktor, Hospodářské noviny
Vít Beneš, Katedra mezinárodních vztahů, Metropolitní univerzita Praha
Ondřej Plevák, redaktor, EURACTIV.cz
Zuzana Stuchlíková, výzkumná spolupracovnice, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM


Debatu bude moderovat Vít Havelka z EUROPEUM Institute for European Policy.

Diskuzi můžete sledovat živě na facebooku Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM. Do diskuze se budete moci zapojit přímo během debaty pomocí komentářů pod videem na stránce události.

#Evropská komise #Ursula von der Leyen

Vít Havelka
Seniorní výzkumný pracovník

Expertiza: Institucionální vztahy EU se členskými státy, europeizace, transformativní role Evropské unie



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org