REPORT: Prague Climate Talks: Financování přechodu na nízkouhlíkovou ekonomiku

Dne 26. září 2020 se uskutečnila čtvrtá letošní online debata z cyklu Climate Talks. Tématem debaty bylo financování přechodu na nízkouhlíkovou ekonomiku.

  • Čtvrtá a poslední letošní debata Prague Climate Talks proběhla v pondělí 26. října od 16:00. Tento projekt je organizován Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM ve spolupráci s pražskou pobočkou Heinrich-Böll-Stiftung a pod záštitou Informačního centra OSN v Praze.
  • Tématem byly finanční aspekty transformace na nízkouhlíkovou ekonomiku. Pozvání do diskuze přijali: Andrea Ferjenčíková (Evropská investiční banka), Helena Zavázalová (Česká asociace pojišťoven) a Julian Toth (International Sustainable Finance Centre). Moderovala Kateřina Davidová z Institutu EUROPEUM.
  • Záznam debaty je dostupný na facebookové stránce Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM.

Na počátku diskuze se všichni diskutující shodli, že ačkoli se během posledního roku téma udržitelných financí v českém prostředí dostalo do širšího povědomí a diskuze se posunula dopředu, ještě stále v této oblasti zaostáváme za celosvětovým trendem. 

Helena Zavázalová k tomu uvedla, že banky konečně začínají vzájemně komunikovat a sdílet svoje praktiky. Jedním z důvodů tohoto posunu je i fakt, že zákazníci jsou na témata udržitelnosti citlivější a banky tak mohou své aktivity v tomto směru využít i pro úspěšný marketing.

Celý report si můžete přečíst pomocí tlačítka PDF vpravo. 

#Prague Climate Talks #report #nízkouhlíková ekonomia

Kateřina Davidová
Seniorní výzkumná pracovnice

Expertíza: Energetická a klimatická politika EU, ochrana životního prostředí

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org