POZVÁNKA: Café Evropa online: Projev o stavu Evropské unie 2020 – co čeká EU příští rok?

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM Vás srdečně zve na další debatu ze série Café Evropa, která proběhne ve středu 16. září od 17:30 online na Facebooku. Debata bude tentokrát speciálně navazovat na projev o stavu Evropské unie (SOTEU), který bude přednesen v tentýž den.

Zveme Vás na další diskuzi v rámci formátu debat Café Evropa, kterou pořádá Zastoupení Evropské komise v ČR, Kancelář Evropského parlamentu a Institut pro evropskou politiku EUROPEUM ve spolupráci s Europe Direct Česká republika a Eurocentrem Praha.

Hosty dalšího debatního podvečera s názvem "Projev o stavu Evropské unie 2020 – co čeká EU příští rok?" budou:

  • Markéta Pitrová, docentka, FSS, Masarykova univerzita
  • Kateřina Šafaříková, redaktorka, Respekt
  • Petr Zahradník, člen Evropského hospodářského a sociálního výboru a ekonom České spořitelny

Debatu bude moderovat Ondřej Houska, Hospodářské noviny.

Další ze série diskusí tentokrát proběhne přesně v den projevu o stavu Evropské unie (SOTEU), kterému se Café Evropa bude věnovat. Živý přenos samotného projevu s tlumočením do češtiny můžete sledovat 16. 9. 2020 od 9:00 ZDE.

ROvněž naši debatu budeme vysílat živě online a přímý přenos bude možné sledovat na stránce Café Evropa. Do diskuze se budete moci zapojit přímo během debaty pomocí komentářů pod videem. Pokud máte již nyní nějaké otázky, pište je prosím do této události. Živé vysílání bude k dispozici ZDE.

Projev o stavu Evropské unie je každoroční vystoupení předsedy nebo předsedkyně Evropské komise na plénu Evropského parlamentu a debata s poslanci, které mapuje vývoj v EU a ukazuje její další směřování. Letošní debata je obzvlášť důležitá vzhledem k bezprecedentní pandemii koronaviru a dopadu, jaký má na ekonomiku a společnost.
 
Debata se tudíž bude věnovat tomu, co zaznělo v projevu o stavu Evropské unie a jaké z toho lze dělat závěry. Jaké byly reakce evropských či světových lídrů na tento projev? Je pandemie vnímána jako problém, či příležitost? Co nás naučila o fungování EU a spolupráci členských zemí? Jak bude vypadat směrování evropského společenství v dalších letech? Čekají nás významné reformy mechanismů spolupráce? A jak se to bude dotýkat České republiky?

Máte-li jakýkoliv dotaz, obrátit se na nás můžete na e-mailu debaty@cafe-evropa.cz.

Událost najdete také na Facebooku.

 
 

 

 

#Projev o stavu Evropské unie #budoucnost

Miroslava Pisklová
Projektová manažerka

Expertiza: Evropská bezpečnost a obrana, hybridní hrozby, transatlantické vztahy, slovenská domácí a zahraniční politika



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org