TA3: Ředitel Europeum V. Bartovič o uvolňování krizových opatření EU

Náš ředitel Vladimír Bartovic poskytl rozhovor na téma plánu Evropské komise na postupné ukončení restriktivních opatření proti šíření COVID-19.

Co vlastně stojí za tímto záměrem komise? Můžeme si to vysvětlovat tak, že pandemie dosáhla v Evropě svého vrcholu, a nebo se jedná o snahu znovu nastartovat ekonomiky jednotlivých zemí?

Jde o snahu Evrospké komise nabídnout plán, co dělat až bude pandemie za svým vrcholem. To znamená že z toho nevyplývá, že by si komise myslela, že nejhorší máme za sebou. Ale obdobně jako jednotlivé členské státy už začínají mluvit o uvolňování opatření a jakým způsobem ekonomiky znovu nastartovat, tak i Evropská komise chtěla tímto způsobem přispět do diskuze a říct, co může udělat EU aby jednotlivým členským státům pomohla v procesu zmírňování opatření a konečně v pomoci nastartovat ekonomiku.

Celý rozhovor je možné shlédnout na stránkách TA3 zde.

#COVID-19 # rozhovor # Evropská komise

Expertiza: Institucionální problémy EU, Ekonomicke a Měnové Unie, Euro a Evropský rozpočet, Brexit, zahraniční politika EU, rozšíření EU na Západní Balkán, Slovenská zahraniční a domácí politika a ekonomické problematiky



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org