Strany, voliči a národní identita

Projekt, který vznikl pod našim patronátem v rámci výzkumných aktivit věnujících se tématu národní identity v regionu střední Evropy, se soustředí na výzkum užívání témat spojených s národní identitou politickými stranami s cílem zjistit, jak vyjádřené pozice politických stran ovlivňují jejich volební výsledky.

Rádi bychom Vás upozornili na spuštění nového projektu „Parties, Voters and National Identity“, který vznikl v rámci výzkumných aktivit věnujících se tématu národní identity v regionu střední Evropy pod patronátem Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM.

Projekt se soustředí na výzkum užívání témat spojených s národní identitou politickými stranami a hledá odpovědi na otázky týkající se jejich postojů k evropské integraci, menšinám, národnímu povědomí a vztahům se zahraničními státy. K tomu používá metodu obsahové analýzy volebních programů a hledání skrytých sdělení v jejich textu. Cílem je zjistit, jak vyjádřené pozice politických stran k jednotlivým skupinám témat ovlivňují jejich volební výsledky.

Součástí výstupů výzkumu je interaktivní mapa znázorňující vliv těchto pozic na volební výsledky v jednotlivých regionech. Tu, společně s dalšími informacemi o projektu, můžete najít na adrese ceeidentity.eu.

S jakýmikoli dotazy týkajícími se projektu se na nás neváhejte obrátit na adrese mvit@europeum.org.

#politické strany #voliči #národní identita #projekt #evropská integrace #menšiny #CEE Identity

Michal Vít
Výzkumný pracovník (do září 2018)

Oblasti zájmu: Politické strany, národní identita, V4



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org