POZVÁNKA: Café Evropa v regionech – Mělník: Nadměrná produkce odpadu – utopíme se v odpadcích?

Evropská komise v ČR a Kancelář Evropského parlamentu ve spolupráci s Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM vás srdečně zvou na další debatní podvečer v rámci série Café Evropa. Diskuze se uskuteční v úterý 10. prosince od 16:30 v Masarykové kulturním domě (U Sadů 323, Mělník).

Potvrzení řečníci:

  • Radka Vladyková, výkonná ředitelka, Svaz měst a obcí ČR
  • Stepan Vashkevich, analytik, Institut Cirkulární Ekonomiky

Debatu moderuje Martin Vokálek, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM

Ve světle současných environmentálních problémů se často potýkáme i s problematikou odpadu. V Evropské unii se otevřela debata nejen o jeho produkci, ale i o zodpovědnosti za vyprodukovaný odpad, jeho zpracování a opětovné využití. Významná zodpovědnost v oblasti nakládání s odpady přitom leží nejenom na velkých společnostech, ale i na jednotlivcích. Vzrůstající volání po omezení narůstající produkce odpadu vyústilo také ve vydání evropské legislativy, která se problém, nejen s plastovým odpadem, snaží řešit. Vzniklo taktéž mnoho iniciativ, které šíří osvětu a snaží se podpořit snahy o šetření potravinami a snížení produkce odpadu.

Jaká je budoucnost odpadového hospodářství v Evropě? Je řešením energetické využití odpadu? Jak ovlivní náš život a způsob nakládaní s odpady v České republice nové regulace EU v této oblasti? Jak by podle nového balíčku EU mělo vypadat nakládání s odpadem v roce 2030? Jsou závazky ohledně nakládání s odpadem pro Českou republiku reálné? Čím můžeme naopak jít ostatním státům příkladem? A co může dělat každý z nás pro zlepšení situace?

Kdy? 

  • úterý 10. prosince
  • od 16:30

Kde? 

  • Masarykův kulturní dům (U Sadů 323, Mělník)

Pokud se chcete debaty zúčastnit, je potřeba se nejdříve zaregistrovat. Registrace slouží pouze k organizačním účelům a není závazná. Budeme velice rádi za její vyplnění ZDE.

Událost najdete také na Facebooku.

Máte-li jakýkoliv dotaz, obrátit se na nás můžete na e-mailu debaty@cafe-evropa.cz.

Těšíme se na vaši účast!

#Café Evropa

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org