RCF: Slyšení Evropského parlamentu – Demokracie v akci?

Náš Martin Michelot pro francouzskou rádiovou stanici Radio chrétienne francophone analyzoval takzvané grillování, tedy slyšení budoucích evropských komisařů před Evropským parlamentem.

Martin Michelot vystudoval mezinárodních vztahy na Sciences Po v Lyonu, vyzkoušel si třeba práci asistenta ve francouzském Národním shromáždění a mimo jiné 5 let řídil program Transatlantická bezpečnost a budoucnost NATO pro Německý Marshallův fond. Dnes je zástupcem ředitele v Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM a specializuje se na bezpečnost a politiku NATO, francouzskou zahraniční politiku a rozvoj obraných mechanismů EU.

Náš Martin Michelot byl hostem pořadu L'Espace Europe, který se každý týden zaměřuje na aktuální evropská témata. Radio chrétienne francophone má desítky regionálních mutací a přes 3 miliony posluchačů.

Celý pořad si můžete poslechnout ve francouzštině na webu RCF.

#Evropská komise #Evropský parlament #Radio chrétienne francophone

Martin Michelot
Výzkumný spolupracovník

Expertiza: NATO and transatlantické vztahy, evropská obranná a bezpečnostní politika, francouzská politika, volební procesy a sociální otázky, skupina Visegrád a CEE, institucionálné otázky EU

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org