POZVÁNKA: Café Evropa v regionech – Jičín: EU v očích Čechů – co si myslíme o EU a jak o tom mluvit?

Zveme vás na další regionální debatu s cyklu Café Evropa, tentokrát v Jičíně. Akce proběhne v pondělí 25. listopadu od 17 hodin v Knihovně Václava Čtvrtka v Jičíně (Denisova 400, 50601 Jičín).

Debatu pořádají Zastoupení Evropské komise v ČR a Institut pro evropskou politiku EUROPEUM ve spolupráci s Eurocentrem Hradec Králové, Europe Direct Hradec Králové a Knihovnou Václava Čtvrtka v Jičíně.

Hosty debatního podvečera s názvem "EU v očích Čechů – co si myslíme o EU a jak o tom mluvit?" budou:

  • Karel Barták, bývalý vedoucí ČTK v Bruselu a vedoucí oddělení na Generálním ředitelství Evropské komise pro vzdělávání a kulturu (DG EAC)
  • Martin Buchtík, ředitel, STEM Ústav empirických výzkumů, z.ú. 

Moderátorem debaty bude Martin Vokálek, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.

Češi dnes patří mezi nejvíce euroskeptické národy v Evropě. Nebylo tak tomu však vždy. V časech našeho vstupu jsme byli plní očekávání, z nichž se mnohá naplnila. Upevnili jsme své místo v srdci Evropy a jejím společenství, ekonomicky prosperujeme a získali jsme i mnoho možností v oblasti cestování, práce či studia v zahraničí. Naproti tomu se však mezi Čechy ozývají hlasy nespokojené se směřováním EU, čemuž mnohdy přispívají samotní domácí politici.

Jak se u nás vyvíjely názory na EU před vstupem do EU a během 15 let našeho členství? Jaký se předpokládá jejich vývoj v budoucnu? Jsou čeští politici zodpovědní za nepopularitu Bruselu v očích Čechů? Je výrazný rozdíl mezi vnímáním EU z pozice mladé a starší generace? Jak se snaží samotná EU vylepšit svou image? 

Nejen o tomto můžete v Jičíně debatovat s našimi hosty. Těšíme se na Vaši účast!

Pokud se chcete debaty zúčastnit, je potřeba se nejdříve zaregistrovat. Registrace slouží pouze k organizačním účelům a není závazná. Budeme velice rádi za její vyplnění zde: bit.ly/CafeEJicin.

Událost najdete také na Facebooku.

Máte-li jakýkoliv dotaz, obrátit se na nás můžete na e-mailu debaty@cafe-evropa.cz.

Těšíme se na vaši účast!

 

#Café Evropa #EU #Evropská unie

Miroslava Pisklová
Projektová manažerka

Expertiza: Evropská bezpečnost a obrana, hybridní hrozby, transatlantické vztahy, slovenská domácí a zahraniční politika

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org