Café Evropa v regionech – Brno: Kybernetické útoky a dezinformace

Přijďte s námi posedět v rámci formátu debat Café Evropa, které pořádá Evropská komise v ČR a EUROPEUM Institute for European Policy ve spolupráci s Europe Direct Brno a Eurocentrum Brno.

Hosty dalšího debatního podvečera s názvem "Kybernetické útoky a dezinformace – nové ohrožení naší bezpečnosti a suverenity?" budou:


Moderátorem debaty bude Martin Vokálek, EUROPEUM Institute for European Policy.
 

V posledních letech se čím dál tím intenzivněji setkáváme s novým druhem hrozby, který směřuje nejen na běžné uživatele, ale i nejrůznější organizace a samotný stát. Kybernetickými útoky a zbraněmi v podobě dezinformačních kampaní je ovlivněn technologický i společenský vývoj. Nejen Česká republika, ale i ostatní členské státy EU se snaží přijít s řešením, které by zavčas rozpoznalo útoky v kybernetickém prostoru či účelně šířené dezinformace, ať už ze strany státních aktérů či jednotlivců. Byť se s tímto fenoménem setkáváme čím dál tím častěji, o málo které zemi lze říci, že je plně připravena na odražení tohoto nekonvenčního druhu hrozby. Stejně tak informovanost běžných uživatelů o možném nebezpečí, které na ně číhá v online prostoru, zpravidla není dostatečná.

Jak si stojí Česká republika v oblasti kybernetické bezpečnosti? Je častým cílem útočníků? Co v současnosti představuje v oblasti kybernetické bezpečnosti největší výzvu? Je společnost dostatečně obeznámena s bezpečnostními hrozbami, které se v kyberprostoru nacházejí? Jak si v této oblasti stojí hrozba dezinformací nebo zneužití dat? Jak dokáže stát proti dezinformacím bojovat? Jak nám v boji proti dezinformačním kampaním pomáhá Evropská unie.

K účasti na debatě je nutné se registrovat na na odkaze ZDE, potvrzení účasti na stránce facebookové události není dostačující.

Máte-li jakýkoliv dotaz, obrátit se na nás můžete na emailu debaty@cafe-evropa.cz.

Těšíme se na vaši účast!

#Cafe Evropa #CE #Kybernetické útoky

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org