ČT24: EU - Povinné ručení na elektromotory?

Vladimír Bartovic komentoval návrh Evropské komise na směrnici, která by zavedla povinnost povinného ručení pro elektrokola.

Vladimír Bartovic komentoval evropskou směrnici, která by zavedla povinnost povinného ručení pro elektrokola a jiná menší elektrická vozítka, navrhla jej Evropská komise. Tento návrh však Evropským parlamentem neprošel.  

Není tento návrh právě jeden z těch, které dělají Evropskou unii neoblíbenou? 

Tak určitě má ten potenciál. Může se jím stát v případě, že bude dezinterpretován, v případě, že bude zneužit v předvolebním boji před volbami do Evropského parlamentu, když se všechno zjednoduší a řekne se: „Brusel nám přikazuje“ a neřekne se už to B, co nám Brusel přikazuje, jakým způsobem to můžeme implementovat nebo měnit na národní úrovni. Jedná se o směrnici, nikoli o nařízení, takže Česká republika a každá členská země si ji může upravit v rámci určitých možností. V takovém případě může být zneužita. 

Celý rozhovor je k dispozici v archivu ČT24 [22:09 – 25:25].

#elektrokola

Expertiza: Institucionální problémy EU, Ekonomicke a Měnové Unie, Euro a Evropský rozpočet, Brexit, zahraniční politika EU, rozšíření EU na Západní Balkán, Slovenská zahraniční a domácí politika a ekonomické problematiky

Související články

Žádné související články


Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org