POZVÁNKA: EU± // Češi a Slováci společně v EU?

Přijměte naše srdečné pozvání na diskusi EU± // Češi a Slováci společně v EU?, která se uskuteční v pondělí 22. 10. 2018 od 18:00 ve Skautském institutu.

Rádi bychom vás pozvali na veřejnou debatu s názvem EU± // Češi a Slováci společně v EU?

Akce se uskuteční v pondělí, 22. 10. 2018 od 18:00 ve Skautském institutu (Staroměstské náměstí 4, Praha 1). 

Hosty debaty budou Ivo Šlosarčík z IMS FSV UK, Vladimír Bartovic, ředitel EUROPEUM Institute for European Policy a slovenský velvyslanec v Praze Peter Weiss.

Letos v říjnu uplyne 100 let od vzniku Československa. V průběhu 20. století si byli Češi a Slováci blízcí i vzdálení, do Evropské unie však vstupovali v roce 2004 jako dva samostatní hráči. Můžeme v kontextu evropské integrace mluvit o společných československých postojích? Na kterých tématech se Češi a Slováci v Evropské unii shodnou a kde se naopak rozcházejí. Vychází naše současné názory a chování našich politiků a zástupců v institucích EU ze společné historie a kultury? A jak současné československé vztahy v evropském prostoru vnímá mladá generace narozená po rozpadu Československa?

Přijďte s námi diskutovat. Těšíme se na vás!

Událost je dostupná i na našem Facebooku.

 

#EU± #debata #Skautský institut

Ivo Šlosarčík
Výzkumný spolupracovník

Expertiza: Institucionální problémy EU, Ekonomicke a Měnové Unie, Euro a Evropský rozpočet, Brexit, zahraniční politika EU, rozšíření EU na Západní Balkán, Slovenská zahraniční a domácí politika a ekonomické problematiky

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org