RTVS: Komentář k otázce migrační krize

Náš Christian Kvorning Lassen komentoval v rozhovoru pro stanici RTVS situaci okolo migrační krize. Přistěhovalci by podle něj měli akceptovat naše křesťanské hodnoty, ale neměli bychom zapomínat ani na druhou stranu mince: s nárůstem počtu migrantů zaznamenáváme i ohromný nárůst kriminality ze strany radikálně pravicových skupin.

Christian Kvorning Lassen komentoval problematiku migrační krize.

Samozřejmě, že přistěhovalci by měli akceptovat to, že v Evropě žijí křesťané,  o tom není pochyb. Na druhou stranu musím zmínit i jinou statistiku kriminálního úřadu. Minulý rok došlo k 23 000 útoků pravicových radikálů. Více než devětsetkrát zaútočili na zařízení pro žadatele o azyl.

1313 ataků skončilo ubližením na zdraví a osmnáctkrát se členové extrémně pravicových skupin pokusili o vraždu. Takže je třeba říci, že přistěhovalci by měli akceptovat naše křesťanské hodnoty, ale měli bychom se podívat i na druhou stranu mince. S nárůstem počtu migrantů zaznamenáváme i ohromný nárůst kriminality ze strany radikálně pravicových skupin.

Celý rozhovor je dostupný zde v čase [19:40-20:29].

#Migrační krize #Přistěhovalectví #imigrace

Christian Kvorning Lassen
Zástupce ředitele & vedoucí výzkumu

Expertiza: Migrace/evropská migrační krize, zahraniční politika EU, mezinárodní právo týkající se humanitárních intervencí, skandinávská politika, populismus



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org