Tisková zpráva: Enormní zájem o chystanou debatu Café Evropa o mediálním obrazu EU

Tři čtvrtiny mladých Čechů a stejný podíl velkých podnikatelů podporují setrvání ČR v Evropské unii a vidí přínosy členství pozitivně. Zbytek republiky je vůči Unii vyhraněn odmítavě. Proč tomu tak je? Odpověď by měla přinést debata ze série Café Evropa, kterou spolupořádá Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.

Více jak čtyři sta osob projevilo zájem o zítřejší debatu na téma "Mediální obraz EU – jak se orientovat mezi hoaxy a pravdou?" Setkání, pořádané Evropskou komisí v ČR a Informační kanceláří Evropského parlamentu ve spolupráci s Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM, proběhne v již nyní zájemci obsazeném sále Evropského domu v Praze.

„Odbornou i laickou veřejnost enormně zajímá téma mediálního obrazu EU. Česká společnost je rozpolcena v hodnocení přínosů Unie, kdy mezi eurooptimisty převládají mladí lidé a podnikatelé. Veřejné mínění je přitom výrazně ovlivněno postoji tuzemských médií,“ říká ředitel Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM Vladimír Bartovic.

Celou tiskovou zprávu si můžete přečíst kliknutím na tlačítko PDF napravo u tohoto článku.

#cafeevropa #media #hoax

Expertiza: Institucionální problémy EU, Ekonomicke a Měnové Unie, Euro a Evropský rozpočet, Brexit, zahraniční politika EU, rozšíření EU na Západní Balkán, Slovenská zahraniční a domácí politika a ekonomické problematiky

Staroměstské náměstí 4/1