Vox.com: Jak si francouzský prezident Macron získal Donalda Trumpa v Paříži, "Městě světel"

Martin Michelot komentoval nedávnou návštěvu Donalda Trumpa ve Francii a jeho setkání s čerstvě zvoleným francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem.

Martin Michelot komentoval nedávnou návštěvu Donalda Trumpa ve Francii a jeho setkání s čerstvě zvoleným francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. Martin Michelot analyzoval Macronův pohled na zahraniční politiku USA směrem k Evropě, a zmínil jeho realistický pohled a snahu o zlepšení americko-francouzských vztahů, která by měla Francii zajistit prim při vyjednávání s USA o evropských záležitostech.

“Macron is a realist,” said Martin Michelot of the German Marshall Fund. “He doesn’t want to see an isolated America because he then thinks it will defend its interests more aggressively, which will probably be bad for international cooperation in a lot of fields.”

“Macron seems to have an ‘in’ with Trump that Merkel doesn’t,” said Michelot. “So it seems Macron is leveraging his good relationship with Trump to also act as a spokesperson for Europe.”

Celý článek, v anglickém jazyce, je dostupný na Vox.com.

#Francie #USA #Emmanuel Macron #Donald Trump

Martin Michelot
Výzkumný spolupracovník

Expertiza: NATO and transatlantické vztahy, evropská obranná a bezpečnostní politika, francouzská politika, volební procesy a sociální otázky, skupina Visegrád a CEE, institucionálné otázky EU

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org