Spolupráce zemí Visegrádské čtyřky: Priority polského předsednictva V4 očima mladých lídrů

Společně s Corvinus Society for Foreign Affairs and Culture a Mladými občany pořádáme projekt ''Spolupráce zemí Visegrádské čtyřky: Priority polského předsednictva V4 očima mladých lídrů'', v rámci kterého se uskuteční 4 setkání s experty.

Projekt Spolupráce zemí Visegrádské čtyřky: Priority polského předsednictva V4 očima mladých lídrů pořádáme ve spolupráci s Corvinus Society for Foreign Affairs and Culture a Mladými občany, za podpory Mezinárodního visegradského fondu.

Cílem série setkání je umožnit studentům a mladým lídrům debatovat o prioritách polského předsednictví Visegrádské skupiny s experty na daná témata. V návaznosti na debaty se studenti mohou zúčastnit esejistické soutěže a vyhrát tak cestu na konferenci do Budapešti.

V rámci projektu se uskuteční série 4 setkání, které poskytnou studentům možnost debatovat s experty následující témata:

V4: digitální agenda a start-upy ve sdílené ekonomice, 6. 3. 2017, Vysoká škola ekonomická v Praze, od 18:00.

V4: spolupráce v oblasti energetiky, 6. 3. 2017, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzitě v Brně, od 18:00.

V4: bratislavský proces a reforma EU, 8. 3. 2017, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzitě v Brně, od 18:00.

V4: bezpečnostní spolupráce, 22. 3. 2017, Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, od 9:30.

Prosíme o registraci ZDE (je nutno zvolit debatu, které se chcete zúčastnit).

Pozvánky můžete stáhnout pomocí tlačítka PDF napravo v souborech u článku.

SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ ESEJ

V rámci projektu je vypsaná soutěž o nejlepší esej o jedné z priorit V4 spolupráce (bezpečnost, energetická bezpečnost, budoucnost EU a start-upy). Tři nejlepší účastníci vyhrají proplacenou cestu a ubytování v Budapešti na konferenci pořádanou o V4 spolupráci, od 4. do 5. května 2017.

Samotná esej nemá stanovený doporučený rozsah.

Eseje posílejte do 10. dubna na europeum@europeum.org.

#polské předsednictví #V4 #Visegrád #digitální agenda #energetická spolupráce #bratislavský proces #reforma EU #bezpečnostní spolupráce #debata



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org