Civil Servants Mobility Programme V4 Think Visegrad

Projekt Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM pro skupinu ministerských úředníků z Ukrajiny zaměřený na spolupráci neziskového sektoru a státu.

V týdnu od 6. - 11. července Institut pro evropskou politiku EUROPEUM hostil skupinu ministerských úředníků z Ukrajiny v rámci transformačního projektu Civil Servants Mobility Programme V4 Think Visegrad.

Tématem semináře byla spolupráce neziskového sektoru vůči státu a naopak nastavení komunikace mezi státem a neziskovými organizacemi. V průběhu týdne měla skupina prostor pohovořit se jak se zástupci těch, pravidla nastavují (stát), tak s těmi, kdo je utváří (neziskové organizace). Účastnící měli možnost nahlédnou na celostátní úroveň, krajskou a lokální. Smyslem akce je ukázat příklady dobré praxe fungování systému v České republice lidem, kteří se v současné době podílejí na reformách ukrajinské státní správy a samosprávy.

V průběhu týdne byl na programu diskuze se zástupci Úřadu vlády, České rady dětí a mládeže, Transparency International či Institutu pro plánování a rozvoj hlavního města Prahy či se starostou Mnichova Hradiště Ondřejem Lochmanem a zástupci Libereckého kraje Pavlem Brandou a Michalem Otou.


Fotodokumentaci z návštěvy naleznete na facebookovém profilu EUROPEUM.

#projekt #project #Ukrajina #Ukraine #spolupráce #cooperation

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org