Joint Solutions for Common Challenges in Central Europe: Cross-Border Cooperation in the Refugee Crisis

Naši výzkumní pracovníci Christian Kvorning Lassen a Kateřina Davidová se zapojili do projektu s názvem "Joint Solutions for Common Challenges in Central Europe: Cross-Border Cooperation in the Refugee Crisis" koordinovaného rakouským institutem Die Österreichische Gesellschaft für Europapolitik (ÖGfE).

V rámci projektu, kterého se zúčastnily výzkumné instituce z pěti středoevropských zemí (Česká republika, Slovenská republika, Rakousko, Maďarsko a Slovinsko) proběhlo pět odborných workshopů, jejichž společným výstupem je dokument představující problematiku přeshraniční spolupráce v regionu střední Evropy a kontextu uprchlické krize a navrhující sedm klíčových doporučení.

Do projektu se zapojili: Institut pro evropskou politiku EUROPEUM (Česká Republika), The Central European Policy Institute (Slovenská Republika), Österreichische Gesellschaft für Europapolitik (Rakousko), Central European University (Maďarsko) a International Relations Research Centre, University of Ljubljana (Slovinsko).

Závěrečný dokument projektu je dostupný v anglickém jazyce v PDF napravo.

#uprchlická krize #přeshraniční spolupráce #společné řešení #workshop

Christian Kvorning Lassen
Zástupce ředitele & vedoucí výzkumu

Expertiza: Migrace/evropská migrační krize, zahraniční politika EU, mezinárodní právo týkající se humanitárních intervencí, skandinávská politika, populismus

Kateřina Davidová
Seniorní výzkumná pracovnice

Expertíza: Energetická a klimatická politika EU, ochrana životního prostředí



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org