Café Evropa v regionech – Olomouc: Legenda o zakřivených banánech – proč jsou mýty o EU tak populární?

Přijďte s námi posedět v rámci formátu debat Café Evropa v regionech, které pořádá Evropská komise v ČR, Kancelář Evropského parlamentu a Institut pro evropskou politiku EUROPEUM ve spolupráci s Europe Direct Olomouc a Eurocentrum Olomouc. Tentokrát 12. března v Olomouci.

Přijďte s námi posedět v rámci formátu debat Café Evropa v regionech, které pořádá Evropská komise v ČR, Kancelář Evropského parlamentu a EUROPEUM Institute for European Policy ve spolupráci s Europe Direct Olomouc a Eurocentrum Olomouc. Tentokrát 12. března od 13:15 na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci (Žižkovo nám. 5, Olomouc 771 40).

Hosty debaty v Olomouci budou: 

  • Peter Zsapka, vedoucí komunikačního oddělení, Evropská komise v ČR
  • Miroslav Krša, regionální koordinátor informačních aktivit o Evropské unii, Eurocentrum Olomouc

Moderátorem debaty bude Martin Vokálek z EUROPEUM Institute for European Policy.

Na debatě bude dán prostor i Vám divákům a bude k dispozici káva, čaj a drobné občerstvení. 

Češi patří v Evropské unii mezi největší euroskeptiky. Obzvlášť v dnešní post faktické době stojíme před nelehkou úlohou informovat a být informován o EU. Denně nás obklopuje množství informací a není lehké se v jejich původu vyznat. Hoaxy a fake news se skrze internet a sociální sítě dokáží velmi rychle šířit a vyvolat tak horlivou diskuzi o EU a našem místě v ní, která není vždy založená na faktech. I z tohoto důvodu se tak o unii u nás diskutuje hlavně emotivně.
Proč nejsme vždy racionální? Proč věříme mýtům, hoaxům a fake news? Co se s tím dá dělat? Jak se můžeme v dnešní době zorientovat v množství informací? Co znamená kriticky myslet? Jakým způsobem komunikovat o EU v nejvíce euroskeptickém členském státě EU? Jak o EU správně informovat a zaujmout?

Na tyto a další otázky odpoví přednáška vedoucího komunikačního oddělení Evropská komise v ČR, Petra Zsapky, a následná diskuse s dalšími hosty.

Registrace slouží pouze k organizačním účelům a není závazná. Budeme velice rádi za její vyplnění zde: bit.ly/CafeEOlomouc2, které Vám zabere zhruba minutu Vašeho času.

Událost rovněž naleznete na Facebooku

 

#Café Evropa #Café Evropa v regionech #dezinformace #hoax #fake news

Martin Vokálek
Výkonný ředitel

Expertiza: Ekonomická problematika, Evropská bezpečnost a NATO, válečné zločiny a mezinárodní právní problematika.

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org