The European Agenda on Migration: missing pieces towards a common migration policy

Naše Benedetta Fornaciari da Passano ve své nové publikaci e sere brumon analyzuje Evropskou migrační agendu a zabývá se problematikou společné evropské migrační politiky.

Benedetta Fornaciari da Passano​ ve svém novém příspěvku analyzuje společnou migrační politiku EU a vyhodnocuje její dosavadní fungování. 

Evropská migrační agenda (EAM) byla Evropskou komisí představena v květnu 2015 s cílem zabránit ztrátám životů migrantů ve Středozemním moři. Počet úmrtí vzrostl mezi lety 2014 a 2015 a dosáhl čísla 6.787 zmizelých migrantů.  (...) Avšak to, co bylo dosud učiněno, se nezdá být dostatečné: mnoho aspektů EAM je ještě daleko od uskutečnění (...) Současné snahy musí být udržovány a EU a její členské státy by měly vynaložit více úsilí k vytvoření stabilního řešení, především ke zvládnutí velkého náporu nově příchozích ekonomických migrantů a uprchlíků.  

​Relokační mechanismy byly kritizovány některými členskými státy, které tato pravidla nejsou ochotny uplatňovat. Sdílení odpovědnosti mezi členskými zeměmi také zahrnuje poměrné přerozdělování uprchlíků, aby se tak předcházelo chaosu, který pouze napomáhá populistickým a nacionalistickým trendům.  

Celá publikace (v anglickém jazyce) je k dispozici skrz tlačítko PDF napravo od tohoto článku

#EAM #Evropská migrační agenda #migrační politika #migrace #migrační krize #Brussels Monitor

EU Monitor Archív
Série publikací

Zvyšování povědomí o vnitřním fungování Evropské unie a o tom, jak ovlivňuje vliv České republiky ve strukturách EU.

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org